The Strip

De voorzieningen voor de High Tech Campus zijn verzameld in een langgerekte strook The Strip. Dit gebouw, direct gelegen aan de centrale waterplas van de Campus, omvat een gedifferentieerd programma van eisen met onder meer restaurants, vergadercentrum met auditorium, winkels en sportfaciliteiten.

Door de diverse functies te plaatsen op een langgerekt plateau met een gemeenschappelijk dak wordt een architectonische expressie bereikt, die uitgaat boven die van elk programmaonderdeel afzonderlijk. Het programma is verdeeld over drie clusters, elk in twee bouwlagen, waardoor gefaseerde realisering mogelijk was. Elk cluster bestaat uit twee bouwdelen, met een open middenstrook, waaraan de toegangen zijn gesitueerd. De twee bouwdelen zijn op de verdieping met een luchtbrug verbonden. In elk bouwdeel is d.m.v. vides een ruimtelijke relatie gecreeerd tussen begane grond en verdieping.

Het expressieve gekromde dak heeft wijde overstekken aan de noord- en zuidzijde, waardoor een droge wandelroute langs het water ontstaat. Door de toegepaste vides wordt dit karakteristieke dak ook op de begane grond ervaren.

De dakconstructie bestaat uit stalen spanten h.o.h. 7,20 m, die ondersteund worden door ronde betonnen kolommen h.o.h. 21,60 m en met overstekken van 5.4 m. Het dak is uitgevoerd als geisoleerde staalplaat met een onderhangend gekromd plafond in geperforeerd hout.

Bekijk hier een video over de veelzijdigheid van The Strip.

Adres: Prof. Holstlaan, High Tech Campus Eindhoven Opdrachtgever: Philips Electronics Nederland Start opdracht: 2001 Oplevering: 2004 Bruto vloeroppervlakte: 11.000 m²

Stedenbouwkundig ontwerp: Juurlink & Geluk Interieurarchitect: Ex Interiors Projectmanagement: Brink Management & Advies bv Hoofdaannemer: Bouwcombinatie HBG - van Straten Constructeur: Adviesbureau Tielemans Adviseur installaties: Deerns Raadgevende Ingenieurs Adviseur bouwfysica: DGMR