P+R Genneper Parken Eindhoven

In 2019 wonnen we, in opdracht van de Gemeente Eindhoven en in samenwerking met Ballast Nedam Parking de Design & Build aanbesteding voor het ontwerp en de realisatie van de nieuwe P+R en ambulancepost in de Genneper Parken in Eindhoven. De duurzaam en landschappelijk ingepaste parkeergarage, met 640 parkeerplaatsen en een fietsenstalling, geeft bezoekers van de binnenstad de mogelijkheid om hun auto aan de rand van de stad comfortabel te parkeren en over te stappen op bijvoorbeeld de bus of de fiets. Daarnaast kan, door de concentratie van parkeerplaatsen op het sportpark, de vergroening van het sportpark verder worden doorgezet. Via een royale tribunetrap met een grote diversiteit aan beplanting en sta- en zitplekken, wordt de verbinding gelegd tussen parkeergarage en sportpark.

Het gebouw functioneert energieneutraal door de toepassing van duurzame installaties in combinatie met energieopwekking door middel van zonnepanelen op het dak van de parkeergarage en ambulancepost. Het atrium zorgt voor natuurlijke ventilatie en volop daglicht, waardoor het energieverbruik wordt teruggedrongen. De modulaire en losmaakbare constructie, van zowel de parkeergarage als de ambulancepost, vormt de duurzame en circulaire basis van het project. De gevels zijn uitgevoerd in duurzame geprefabriceerde "High Pressure Laminate" bamboe elementen, gecombineerd met een groene, natuurlijk begroeide plint die fijnstof filtert en ruimte biedt aan insecten. In het ontwerp van de parkeergarage is veel aandacht besteed aan een helder, comfortabel en veilig gebruik voor zowel de automobilist als de voetganger.

Met de geïntegreerde ambulancepost heeft de GGD een nieuwe en efficiënte uitvalsbasis voor de ambulancezorg in gebruik genomen. De ambulancepost is in nauwe samenwerking met de gebruikers uitgewerkt, waarmee een optimaal functionerende ambulancepost is ontstaan.

Adres: Genneper Parken Eindhoven Opdrachtgever: Gemeente Eindhoven Start opdracht: 2019 Oplevering opdracht: 2021 Aantal parkeerplaatsen: 640

hoofdaannemer:Ballast Nedam Parking